Tureckého CS2 profíka zradila grafika uprostřed zápasu
i Zdroj: Photo credits: Adela Sznajder, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Tureckého CS2 profíka zradila grafika uprostřed zápasu

Tureckého CS2 profíka zradila grafika uprostřed zápasu

Michael Douša

Michael Douša

23. 4. 2024 18:55

Už na Majoru jsme mohli sledovat neskutečně bolestivou scénu, kdy Džami "Jame" Ali v klíčovém kole v eliminačním zápase proti G2 za záhadných okolností ve hře zemřel, což nejspíše stálo jeho Virtus.pro postup do play-off. A máme to tu znovu.

Reklama

Jak to tehdy bylo? Za stavu 11-11 měli Virtus.pro početní převahu a už už to vypadalo, že budou mít 12. kolo v kapse a G2 budou finančně totálně zruinovaní. Kapitán Rasmus “HooXi” Nielsen v G2 zahlásil, že půjdou na retake pouze v případě, že se jim povede někoho na B situ, kde Virtus.pro položili bombu, zabít. Jenže v tu chvíli se Jamemu sekl počítač a jeho postava vyběhla zpoza roku, otevřeně na očích protihráčům. A zbytek je historie.

G2 Jameho zabíjí a berou si B site pod svá křídla, čímž vyhrávají kolo, které za normálních okolností neměli vyhrát. Po této bolestivé prohře se Virtus.pro již nevzpamatovali a místo solidního vítězství 2-0 na mapy prohráli 1-2. Tentokrát v klíčovém kole zakusil podobnou bolest Ismailcan “XANTARES” Dörtkardes, který v průběhu jediného kola na Overpassu v rámci skupiny A na ESL Pro League proti Astralis přišel o celý svůj vizuál. Mohl sice svou postavu ovládat, neviděl ale, co dělá.

Vznikla tak poměrně vtipná situace, kdy XANTARES koukal ke svému spoluhráči na obrazovku, aby mohl svou postavu ovládat. Ačkoliv byli v tu chvíli jeho Eternal Fire v početní výhodě, měli v součtu o dost méně HP, takže jeho náhlou slepotou přešli do nevýhody. Využili tedy XANTARESe jako oběť, která měla vylákat střely od dánských protihráčů, ale marně - Eternal Fire nedokázali tuhle situaci zvrátit a prohráli tak kolo hned po vyhraných pistolích. Jak to celé vypadalo?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama