Nintendo odhalí nástupce Switche. Má to ale háček
i Zdroj: Nintendo
Technologie Článek Nintendo odhalí nástupce Switche. Má to ale háček

Nintendo odhalí nástupce Switche. Má to ale háček

Josef Ventrča

Josef Ventrča

8. 5. 2024 15:20

Další konzoli od Nintenda a červnový Direct oznámil ředitel japonské společnosti Šuntaro Furukawa. Jenže nástupce Nintenda Switch údajně nemá být zcela novou platformou.

Reklama
Reklama

Nintendo letos ukáže nástupce své celosvětově populární a nejlépe prodávané konzole Nintendo Switch. Ředitel japonské společnosti Šuntaro Furukawa to oznámil v příspěvku na sociální síti X.

„Nástupce konzolw Nintendo Switch oznámíme v tomto fiskálním roce,“ napsal Furukawa. To znamená, že další konzoli mohou odhalit až do konce března roku 2025.

Nintendo Switch 2 by měl dorazit v roce 2025, shodují se zdroje
i Zdroj: Nintendo

Nintendo Switch 2 by měl dorazit v roce 2025, shodují se zdroje

Původní zvěsti o vydání ještě v letošním roce jsou poněkud nejisté. Zdroje se nyní shodují na prvním kvartálu 2025.

20. 2. 2024 06:00

 Jisté však je, že do letošního června k odhalení nedojde. Furukawa totiž ve stejném příspěvku informoval, že v prvním letním měsíci bude další Nintendo Direct, na kterém dojde k odhalení softwaru pro druhou polovinu letošního roku. „Akce nebude zahrnovat nástupnický model,“ dodal.

Server Insider Gaming dále doplnil, že Furukawa ve zprávě Nintenda pro investory sdělil, že nástupce konzole Switch nebude zcela novým druhem systému. Ve skutečnosti by měl být v některých ohledech docela podobný současnému zařízení. „Další model Switche je vhodnější popis,“ uvedl. 

Tím se však příliš nevylučují dosavadní strohé informace insiderů, kteří již tvrdili, že takzvaný Switch 2 bude sestavený především z komponentů společnosti Samsung, ovladače Joy-Con se budou připojovat jiným způsobem, a systém má podporovat zpětnou kompatibilitu videoher. Tyto údaje je však nutné brát s rezervou, dokud je samotné Nintendo nepotvrdí, nebo nevyvrátí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama