Na remaku Fallout 2 pracuje přes 100 fanoušků, chtějí vydání na Steamu
i Zdroj: Bethesda / Project Arroyo
Gaming Fallout 2 Článek Na remaku Fallout 2 pracuje přes 100 fanoušků, chtějí vydání na Steamu

Na remaku Fallout 2 pracuje přes 100 fanoušků, chtějí vydání na Steamu

Václav Brixí

Václav Brixí

7. 6. 2024 07:00

Vývoj fanouškovského remaku Fallout 2 probíhá již několik let. Za cíl má přetvořit dnes již legendární titul do moderní first-person podoby nejnovějšího Falloutu 4.

Reklama

Na fanouškovském remaku Falloutu 2, který jste mohli rovněž zaregistrovat pod názvem “Project Arroyo”, se pilně pracuje už několik let. Podle nejnovějších informací se však vývoj značně urychlil a podílí se na něm více něž 100 nezávislých vývojářů z řad fanoušků této legendární série. Vedoucí projektu, Damion Daponte, je ohledně celé situace velmi optimistický. Dle jeho slov by se projektu Arroyo mohl povést stejný úspěch jako modu Enderal: Forgotten Stories, který ze Skyrimu udělal zbrusu novou hru s originálním příběhem, lokacemi i soundtrackem.

Docílit by chtěli i vydání na Steamu, které by velmi zjednodušilo instalaci celého modu a taktéž jeho distribuci. Zároveň se jedná o platformu, která by vývojářům poskytla jednoduchý způsob, jak mód pravidelně aktualizovat. Umístit fanouškovský remake na Steam však není jen tak. Týmy pracující na projektu Arroyo musí kromě samotného vývoje zajistiti všechny náležitosti, aby nevznikly žádné právní problémy. Přeci jenom projekt Arroyo využívá hned dva licencované tituly. 

“Museli bychom vyřešit všechna specifika se službou [Steam], abyste k jejímu získání potřebovali Fallout 2 a Fallout 4 a všechna jeho DLC, a ujistit se, že nedojde k žádným právním problémům. Ale uvidíme - stále se tím zabýváme. Osobně se přikláním ke Steamu.” uvedl Daponte v rozhovoru pro The Gamer.

Pokud by mód opravdu byl oficiálně vydán na Steamu, rádi by jej posléze dopravili i na handheldovou platformu SteamDeck. Jak je to v tomto případě s podporou módů bude muset tým dle Daponta ještě prozkoumat.

Pokud se chcete o plánovaném remaku dozvědět více, můžete navštívit jejich Reddit a profil na sociální síti X, kde pravidelně informují o postupu vývoje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama