Hráč cheatoval na FACEITu, zástěrku odhalili sami administrátoři
i Zdroj: Photo credits: Dexerto
Esport CS 2 Článek Hráč cheatoval na FACEITu, zástěrku odhalili sami administrátoři

Hráč cheatoval na FACEITu, zástěrku odhalili sami administrátoři

Michael Douša

Michael Douša

25. 4. 2024 10:55

Říká se, že lež má krátké nohy. Tentokrát na to doběhl třiadvacetiletý hráč Dmytro "Wonderful_Y" Horkuša, který se pokusil svůj ban svést na zneužití sv_cheats bugu, který se v Counter-Striku objevil.

Reklama
Reklama

Je to jen pár týdnů, co svět ounter-Striku obletěla zpráva, že se ve hře objevil bug, který dovoloval hráčům mít praktiky zapnutý wallhack. Prostřednictvím příkazu sv_cheats v kompetitivní hře bylo možné zapnout sledování ostatních hráčů i přes zdi, čehož se dalo jednoduše zneužít v zápasech. Valve ale rychle zakročilo a bug se již ve hře neobjevuje, přičemž totéž udělali i provozovatelé serverů FACEIT.

Hráč cheatoval na FACEITu, zástěrku odhalili sami administrátoři

Ti byli ovšem o něco přísnější - za zneužití tohoto bugu ve hře rovnou rozdávali dvouleté bany, na což doběhli třeba dva hráči Eternal Fire Academy, kterým kvůli banu ukončila turecká organizace smlouvy. Když se tak předevčírem objevil na Wonderful_Y-ho profilu text říkající, že byl zabanován za cheaty, bylo jednoduché sáhnout po této výmluvě.

Jenže ouha. Admin FACEITu, vystupující na TWitteru jako @FACEIT_Darwin poukázal na skutečnost, že hráči, kteří zneužíval sv_cheats ve hře, dostali ban prakticky hned po odhalení bugu. Od té doby nikdo žádný ban nedostal. Tím se Wonderful_Y usvědčil, že zjevně nešlo o žádný sv_cheats bug, ale staré dobré cheatování.

O to vtipnější pak je, že na skutečnost, že je Wonderful_Y jednička na FACEITu, zrovna vydal slovenský profík Martin “STYKO” Styk video. Méně než 24 hodin před tím, než dostal Wonderful_Y ban…

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama