HEROIC se do play-off nepodívají, NIP zůstávají ve hře!
i Zdroj: Photo Credits: Rostislav Douša, grunex.com
Esport Counter Strike 2 Článek HEROIC se do play-off nepodívají, NIP zůstávají ve hře!

HEROIC se do play-off nepodívají, NIP zůstávají ve hře!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

4. 5. 2024 20:12

Ani HEROIC, ani Ninjas in Pyjamas něměli na ESL Pro League Season 19 tu nejjednodušší cestu. Ta dnes skončila pro HEROIC, kteří byli po dlouhém a unavujícím souboji vyřazeni právě NIP. Ani tato výhra ale nezaručuje play-off, pouze další hru.

Reklama

HEROIC a Ninjas in Pyjamas. Obě organizace jsou velkými jmény jak na světové, tak evropské scéně. Obě mužstva také v nedávné minulosti prošla změnami, hlavně tedy NIP. I v nových sestavách se ale již setkali, naposledy v úterý 30. dubna ve čtvrtfinále skupiny B. Odsud odešli vítězně HEROIC a NIP tedy v sobotu dostali šanci na odvetu.

NIP si jako první mapu zvolili Vertigo, jednu z jejich nejhorších map posledního čtvrt roku. HEROIC na ní mají sice o něco lepší procenta, ne ale o mnoho. I to málo se projevilo hned na začátku, kdy si HEROIC dali krásnou sedmikolovou sérii výher, NIP získali body pouze čtyři. Ještě se ale nekončilo, druhá polovina byla o mnoho vyrovnanější, na výhru mapy to ale bylo pro NIP málo. HEROIC Vertigo vyhráli 13-8.

Další byl na řadě Nuke a ani HEROIC nebyli na svém výběru úspěšní. Celý průběh mapy byl dost vyrovnaný a náskok se přeléval z jedné stany na druhou. Po prvním poločase si Ninjas in Pyjamas nabrali lehkou bodovou rezervu, která jim zůstala i při druhé půlce a umožnila jim vyhrát mapu.

Rozhodující mapou byl Anubis, na kterém šlo o všechno. A taky to tak vypadalo. I přes velmi dominantní první polovinu ze strany NIP, kde se jim podařilo vyhrát šest za sebou jdoucích kol se z toho stal napínavý souboj. HEROIC na začátku vlastní teroristické strany dotáhli náskok NIP. NIP se ale nevzdali a hru dotáhli do konce ve vlastní prospěch.

Nejlepším hráčem utkání se i přes prohru HEROIC stal René “TeSeS” Madsen s 58 zabitími na 42 smrtí a průměrným způsobeným poškozením 100, 4 za kolo.

Pro dánské mužstvo tato prohra bohužel znamená absolutní konec na ESL Pro League Season 19. Naopak Ninjas in Pyjamas mají šanci po delším neúspěšném období znovu zazářit na celosvětové scéně. Další utkání, tentokrát už o postup do play-off NIP čeká v neděli ve 13:30.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama