G2 se s Falcons shledají v Last Chance Stage, M80 byli nečekaně dobří!
i Zdroj: Photo Credits: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek G2 se s Falcons shledají v Last Chance Stage, M80 byli nečekaně dobří!

G2 se s Falcons shledají v Last Chance Stage, M80 byli nečekaně dobří!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

26. 4. 2024 20:00

G2 se v pátek utkali s M80 o místo ve finále spodního pavouka skupiny B, nedařilo se jim ale tak, jak by si představovali. M80 překvapili nemalé množství lidí dnešním výkonem, kterým poslali evropské velikány do Last Chance Stage.

Reklama
Reklama

Po prvním vítězství na ESL Pro League proti TYLOO G2 nemůžou najít podpůrnou půdu pod vlastníma nohama a souboje se jim nedaří tak, jak by si představovali. Takovým byl i ten proti M80, kteří se v pátek předvedli v novém světle. M80 a G2 se nikdy předtím proti sobě nepostavili, nikdo tak dost dobře nevěděl, co od americko-kanadských hráčů čekat.

První mapu si vybíral právě severoamerický tým, který si zvolil Ancient. Proti G2 je to vcelku dobrá volba, jelikož je to jednou z jejich nejhorších map. A to se ukázalo i v praxi. M80 byli schopni dostat deset po sobě jdoucích výher, než se G2 rozhoupali k tomu něco vyhrát. Druhý poločas byl i díky tomuto velmi rychlý a G2 získali za celou mapu velmi slabé 3 body.

Nová mapa, nová šance. Na vlastním výběru Inferna, které G2 málokdy zradí, se jim po dlouhém souboji podařilo vyhrát. Začali vcelku vyrovnaně, první polovina 7:5 pro M80. Nikdo ale nečekal, že co vypadalo jako nevinná, lehce vyrovnaná mapa se zvrtne v dvojnásobný přesčas a boj do krve z obou stran. Po náročném a vyčerpávajícím druhém přesčase z Inferna odešli G2 vítězně, 19:16.

A pokud si diváci u Inferna mysleli, že souboj je to moc dlouhý a vyčerpávající i na sledování, tak nebyli připraveni na Vertigo. Na Vertigu měli maličkou procentuální výhodu M80, ta ale nedostala moc velkou příležitost na to se ukázat. Prvních 24 kol šlo velmi podobně jako na Infernu, obě sestavy bojovaly, jako kdyby šlo o všechno. A protože dvojnásobný přesčas byl málo, tentokrát se šlo až do trojitého. Z toho nakonec vítězně odešli M80 se skórem 22-19.

Nejlepším hráčem zápasu byl německý Fritz “slaxz-” Dietrich, kterému se za tyto tři neuvěřitelné mapy povedlo vystřílet 72 zabití, z čehož jich 43 bylo AWP. 

M80 se díky tomuto vítězství mohou těšit na utkání s BetBoom o místo v prvním kole playoff. Toto je čeká ještě v pátek ve 21:00. Naopak G2 čeká boj o přežití na ESL Pro League Season 19 proti Falcons v sobotu od 13:30.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama