G2 odstartovali ESL Pro League Season 19 úspěšně, podlehli jim TYLOO
i Zdroj: Photo Credits: Enos Ku, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek G2 odstartovali ESL Pro League Season 19 úspěšně, podlehli jim TYLOO

G2 odstartovali ESL Pro League Season 19 úspěšně, podlehli jim TYLOO

Pavla Doušová

Pavla Doušová

24. 4. 2024 19:57

I skupina B prvního ESL Pro League tohoto roku je již v plném proudu. Její součástí jsou například G2, kteří si ve středu v brzké odpoledne zahráli svůj úvodní zápas proti TYLOO. Čínský tým na evropskou organizaci ale nestačil.

Reklama

G2 a TYLOO proti sobě už nějaký ten pátek nestáli. Naposledy v BO1 na IEM Winter 2021, kde 16-13 vyhráli G2. Od prosince 2021 se ale mnoho změnilo. Sestavy obou týmů, servery a hlavně hra, ve které se soutěží. Bylo tak velmi těžko předvídatelné, jak jejich utkání na ESL Pro League Season 19 dopadne. 

Začalo se na Ancientu, výběru z dílny čínského týmu. TYLOO za poslední tři měsíce na Ancientu nemají nejlepší statistiky, i přesto ho vybrali. První polovina byla vcelku vyrovnaná, týmy se přetahovaly o body a k jejímu konci vedli G2 7-5. Po pauze se ale evropská sestava zřejmě rozehřála, protože na druhé části mapy se TYLOO dostali k pouhému jednomu bodu.

G2 si vybrali Inferno, jednu z jejich nejčastějších map poslední doby, na které jsou schopno podat neuvěřitelně čisté výkony. I přesto byla první půlka úplně stejně vyrovnaná, jako na předchozí mapě. Ani v druhé polovině to chvíli nevypadalo zase tolik zdárně jako Ancient. Nakonec se ale G2 povedlo dobojovat s tříbodovým náskokem ke šťastnému konci.

Nejlepším hráčem byl mladý AWPer Ilya “m0NESY” Osipov s 36 zabitími a průměrným poškozením za kolo 94. Také měl nejlepší hltv.org hodnocení, konkrétně 1,56.

Jakožto první utkání na tomto eventu pro oba týmy, až teď došlo k jejich rozřazení do pavouků. G2 zůstali v horním pavouku skupiny B a další boj je čeká ve čtvrtek v 16:30 proti TheMongolz. Na TYLOO ve 13:30 taktéž ve čtvrtek čekají saúdští Falcons. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama