FaZe si po porážce od Dánů spravili chuť, VP jsou na pokraji eliminace
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/PRESS-GALLERY-Intel-Extreme-Masters-Katowice-2024-CSGO-/i-BghWWC7/A
Esport CS 2 Článek FaZe si po porážce od Dánů spravili chuť, VP jsou na pokraji eliminace

FaZe si po porážce od Dánů spravili chuť, VP jsou na pokraji eliminace

Michael Douša

Michael Douša

25. 4. 2024 21:30

Když se daří, tak se daří. David "frozen" Čerňanský tentokrát spolu s Helvijsem "broky" Saukantsem potahali FaZe k vítězství nad Virtus.pro s novou sestavou.

Reklama
Reklama

Virtus.pro se i přes veškerou snahu Denise “electronic” Sharipova, nejnovějšího přírůstku do ruské organizace, proti posledním Major finalistům totálně rozsypali. FaZe tak nemuseli po prohře proti dánským Astralis smutnit příliš dlouho, ba naopak - díky téhle výhře nespadli do Last Chance pavouka, kde by jim hrozila úplná eliminace z turnaje.

FaZe si po porážce od Dánů spravili chuť, VP jsou na pokraji eliminace

Zápas byl celkem rychlovka - během necelé hodiny a tři čtvrtě byly obě mapy dohrány, zejména díky kvalitní práci evropského mixu na jejich vlastní Miragi. Zvládli tam totiž nasázet jednu výhru za druhou a s Virtus.pro si tak poradili s minimální ztrátou - 13-4 a bylo vymalováno.

Play-off ale ještě nemají jisté. Díky téhle výhře se dostávají do finále spodního pavouka, kde se budou muset utkat s vítězi zápasu fnatic proti Eternal Fire. Teprve poté totiž budou mít jasné místo v play-off. Ani s jedněmi by však neměli mít větší obtíže, Eternal Fire jsou sice na koni, ale nevypadají zas tak dominantně, aby mohli FaZe shodit hřebínek. Fnatic zase trochu trpí, ať už to bylo v zápase proti 3DMAX, tak na zatím odehrané první mapě právě proti Turkům.

Virtus.pro na druhé straně budou mít poměrně velké bolení s postupem. Namísto jednoho zápasu navíc budou muset odehrát ještě dva, pokud se jim zadaří. Nejprve to bude proti poraženému z výše zmiňovaného zápasu fnatic vs. Eternal Fire, a poté případně proti poslednímu jinému přeživšímu v Last Chance Stage. V Last Chance pavoukovi totiž  zbývá jedno jediné postupové místo pro celkem pět týmů, které se do něj propadnou. A to není mnoho.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama