Demokracie zvítězila, Sony vrací zpět agresivní změny v Helldivers 2
i Zdroj: Sony
Gaming Helldivers 2 Článek Demokracie zvítězila, Sony vrací zpět agresivní změny v Helldivers 2

Demokracie zvítězila, Sony vrací zpět agresivní změny v Helldivers 2

Jarmil Černý

Jarmil Černý

6. 5. 2024 11:00

Po obří vlně negativních reakcí fanoušků a stažení hry ze Steamu ve více než 170 zemích, kde nebyla dostupná služba PSN, se Sony rozhodlo ustoupit ze svých nároků.

Reklama
Reklama

Vývojáři z Arrowhead oznámili kontroverzní změnu 3. května. V oznámení stálo, že všichni hráči Helldivers 2, tedy včetně těch hrajících na PC, si budou muset založit účet v síti PSN a propojit ho se Steamem. V reakci na to začali hru fanoušci na Steamu téměř okamžitě bombardovat negativními recenzemi a z velmi pozitivně hodnocené hry klesl titul na hodnocení kolem 50%. Vývojáři si navíc špatně ověřili překrytí dostupnosti Steamu a služeb PSN. Playstation Network totiž nebyl dostupný ve 177 zemích, kde si hráči hru přes Steam pořídili a všichni by tak s novým updatem přišli o možnost titul nadále hrát. Steam v reakci na to začal těmto hráčům vracet peníze.

O tři dny později, 6. května, se Sony konečně k celé situaci oficiálně vyjádřilo. Vydavatel zmínil, že vyslechl komunitu a rozhodl se připravovaný update, který by vyžadoval propojení Steamu s PSN, zrušit. V závěru prohlášení také poděkoval za podporu a uvedl, že se teprve stále učí, co je pro hráče na počítačích nejlepší.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama