Amerika překvapila, ruští Virtus.pro míří z EPL domů
i Zdroj: Copyright: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group
Esport Counter Strike 2 Článek Amerika překvapila, ruští Virtus.pro míří z EPL domů

Amerika překvapila, ruští Virtus.pro míří z EPL domů

Michael Douša

Michael Douša

9. 5. 2024 20:40

Jonathan "EliGE" Jablonowski se tentokrát na ESL Pro League skoro ani nezapotil. Že by mu opravdu pleš svědčila, jak se traduje v severoamerických esportových kruzích?

Reklama
Reklama

Virtus.pro se na ESL Pro League Season 19 ukázali s novým hráčem, který k nim přeběhl z rozpadajících se Cloud9, a nutno říct, že se jim docela osvědčil. Dostat ruskou sestavu až do čtvrtfinále není žádná hračka, takže všechna čest. Dnes ale nebyl jeho den - Denis “electroNic” Sharipov ze serveru odchází s nejhorším ratingem, a to 0,54.

electronic - PGL Major Stockholm
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
electronic - PGL Major Stockholm

Naopak EliGE byl dneska ve svém živlu. S ratingem 1,75 byl na serveru opravdovou hrozbou pro kohokoliv, kdo se vyskytl v jeho miřidlech. Není proto divu, že se severoamerická sestava s Rusy vypořádala tak rychle - za dvě mapy bylo hotovo, přitom Virtus.pro si na Vertigu vystříleli pouhá tři kola.

Amerika překvapila, ruští Virtus.pro míří z EPL domů

Nepovedlo se jim totiž předvést stejný zázrak jako proti TheMongolz - tehdy za skore 2-11 v jejich neprospěch vyšvihli výbornou podívanou, kdy vyhráli 11 kol v řadě, a tím si uzmuli celou mapu. Tentokrát to ale nevyšlo. Skore dnes bylo stejné, jen ten comeback nějak nevyšel.

Je ale třeba přiznat zásluhy i norskému sniperovi Håkonu “hallzerk” Fjærlimu, který na tomto turnaji dělá opravdu maximum. Sám se vyjádřil, že ví, že právě na jeho výkonech stojí výsledky jeho sestavy, a že pokud se nepředvede, nejspíš to bude znamenat jeho konec. Nicméně se asi nemusí bát - pokud bude hrát pořád takhle, jeho vyhazov je poslední věc na pořadu dne.

Complexity si ale nebudou moci vítězství užívat příliš dlouho. V sobotu na ně totiž čeká semifinále proti vítězi zápasu G2 proti MOUZ, takže ať už dopadne druhé čtvrtfinále jakkoliv, určitě to nebudou mít lehké.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama