Co si zahrát na Playstation 5? Nejoblíbenější hry podle žánrů
Článek Co si zahrát na Playstation 5? Nejoblíbenější hry podle žánrů

Co si zahrát na Playstation 5? Nejoblíbenější hry podle žánrů

Lukáš Tauc

Lukáš Tauc

30. 4. 2024 09:00

Nejnovější konzole Playstation 5 nabízí obrovské množství žánrů i ovládacích prvků. Na své si přijdou milovníci akčních stříleček, nejrůznějších sportů, RPG, simulátorů i automobilových závodů. Nechybí ale ani varianty pro více hráčů nebo taneční a pohybové hry, které vás doslova zvednou ze židle. Jaký titul si v každé z těchto kategorií nenechat ujít?

Reklama

Akční hry

Legendární bojová hru Call of Duty má dnes miliony fanoušků po celém světě, kteří ji mohou hrát i na Playstation 5. V roce 2022 totiž vzniklo její další pokračování, tentokrát pod názvem Modern Warfare 2. Bojovat v ní budete v obrovském globálním konfliktu, a to pomocí nových zbraní i dalšího vybavení. Díky umělé inteligenci a dalším pokročilým technologiím má prostředí boje dokonalou atmosféru. Zvuk je velmi realistický stejně jako grafika a díky dynamickému ději se nudit určitě nebudete. Navíc nechybí ani oblíbený režim multiplayer.

Sportovní hry

Ke stálicím tohoto žánru patří NHL 24 nebo FIFA 22. Pokud vás ale spíš než fotbal a hokej láká online poker, vyzkoušejte sportovní titul Poker Club, ve které se stanete profesionálním hráčem a budete objíždět vyhlášené turnaje – není to sice skutečná karetní hra o peníze, kterou byste si zahráli na některé z poboček v České republice. Přesto vás však vtáhne do děje, ve kterém se snažíte dostat na samotný vrchol pokerového světa.

Můžete tak trénovat do doby, než si troufnete na skutečný poker. To je dnes velmi populárne, protože ho můžete hrát i platit z pohodlí domova – slouží k tomu například platobná metóda skrill, díky které se peníze odešlou okamžitě, takže se váš počítač nebo smartphone během chvilky promění v online kasino a vy si užijete spoustu zábavy opravdu odkudkoliv.

RPG (hra na hrdiny)

Fanoušci Harryho Pottera a RPG neboli her na hrdiny budou nadšení z Hogwarts Legacy. Přesunete se díky ní do bradavické školy v 19. století, kde můžete ovlivnit budoucnost světa čar a kouzel ještě dávno před dobou Harryho Pottera. Roli kouzelníka si užijete díky neuvěřitelným možnostem, které hra nabízí. Dané je pouze to, že budete studentem 5. ročníku, jinak si ale sami vybíráte, jak bude vaše cesta za porážkou neznámého černokněžníka probíhat.

Simulátory

Mezi simulátory sklízí velký úspěch Jurassic world: Evolution 2, ve kterém si vytvoříte svůj vlastní Jurský park inspirovaný filmovou legendou. Čekají na vás desítky druhů dinosaurů, které budete zkoumat jako bioinženýr, a přitom musíte vybudovat celý park, který si vaši návštěvníci jistě zamilují. Tak hurá do toho!

Závodní hry

Vynechat určitě nesmíme ani hry z prostředí supersportovních vozů, které patří mezi stálice snad u všech konzolí. Playstation 5 tedy není výjimkou. Na prvních místech se pravidelně umisťuje například Gran Turismo. Výhodou tohoto titulu je precizní zpracování, které zaujme každého automobilového nadšence. Nabízí klasické i ultramoderní sportovní vozy a také téměř stovku různých tratí. Pravidelně tak získává ocenění od fanoušků i profesionálních kritiků.

Pohybové a taneční hry

Nechce se vám jen sedět před obrazovkou? V tom případě vyzkoušejte sami nebo s kamarády oblíbenou taneční hru Just Dance 2021. V této verzi na vás čeká moderní prostředí a 40 známých skladeb, na kterých můžete předvést svoje taneční umění přátelům i celému světu. Jen počítejte s tím, že bude potřeba dokoupit herní ovladač Playstation Move, pokud ho tedy ještě nemáte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama