Chtěli jsme jen electroNica, říká šéf Virtus.pro
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek Chtěli jsme jen electroNica, říká šéf Virtus.pro

Chtěli jsme jen electroNica, říká šéf Virtus.pro

Michael Douša

Michael Douša

17. 4. 2024 15:05

Jen pár dní nazpět otřásla světem CS2 esportu žhavá novinka - Denis "electroNic" Sharipov se loučí se svými kolegy v Cloud9 a přechází do Virtus.pro. Rána z čistého nebe? Určitě. Ale dokonce i pro samotné Virtus.pro.

Reklama

“Když jsme se dozvěděli o téhle možnosti, začali jsme komunikovat s Cloud9 a asi během pěti dní jsme se dohodli. Bylo to celé strašně rychlé, nebyla tam žádná aukce, ani nic podobného,” popisuje šéf Virtus.pro, Nikolai Petrossian. “Díky jejich proaktivnímu a gentlemanskému přístupu jsme dokázali splnit deadline na ESL Pro League na Maltě, díky čemuž se electroNic ukáže na Maltě již v našich barvách,” vysvětluje ředitel původně ruské organizace v rozhovoru pro HLTV.

Rychlý přestup ruského talenta z Cloud9 od jeho někdejších bývalých kolegů směrem do Virtus.pro byl pro jeho domovskou organizaci ovšem paralyzující šok. Cloud9 totiž měli původně na Maltě nastoupit také, ale místo toho raději svou účast stáhli a na jejich místo nastoupí portugalští SAW. 

“Pro nás to ale bylo jenom o electroNicovi. Neptali jsme se Cloud9 na žádného jiného hráče z jejich sestavy, ptali jsme se specificky na něj, protože bylo naším cílem jej dostat do sestavy. A to se povedlo,” říká Petrossian. “Když porovnáte role na každé z map, je to třeba 90 % shoda, kde bychom ho potřebovali. To je první faktor. Druhým faktorem je, že má hafo zkušeností, byl hvězdným hráčem už mnoho let, a my přesně tohle potřebujeme. Naším cílem je být světová jednička, nebo být alespoň v top 3.”

Ačkoliv bolavá rána pro Cloud9, ti alespoň mají perfektní příležitost konečně dostat do sestavy nějakého AWPera. Spekuluje se o přechodu Iljy “m0NESY” Osipova, o kterém ovšem kdysi G2 psali, že není na prodej. Změnilo se něco? To si budeme muset chvíli počkat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama