Autoři Days Gone pracují na novém live service titulu
Gaming Days Gone Článek Autoři Days Gone pracují na novém live service titulu

Autoři Days Gone pracují na novém live service titulu

Václav Brixí

Václav Brixí

26. 3. 2024 10:00

Podle zveřejněných inzerátů hledá Bend Studio, které stojí za oblíbeným Days Gone, posily do týmu. Z popisu vyplývá, že pracují na nespecifikovaném live service titulu

Reklama

Informace se na veřejnost dostaly díky nedávno zveřejněné inzerci pracovních pozic. Bend Studio, které je součástí skupiny PlayStation Studios, zde nabízí pozici vedoucího projektového manažera. Ten by se měl podílet na blíže nespecifikovaném projektu. Z popisu pracovní náplně je zřejmé, že připravovaný titul bude v modelu live service a bude pravidelně dostávat dodatečný obsah podle stanoveného plánu. Studio Bend vzhledem k současné situaci na poli live service titulů nechce tento krok podcenit a dává si logicky záležet na tom, aby do týmu přijali někoho s dostatkem zkušeností v tomto odvětví.

Pro všechny fanoušky hry Days Gone, kterým možná svitla jiskřička naděje, máme bohužel špatnou zprávu. Pokračování této oblíbené postapokalyptické survival akce se konat nebude. Nejenže vedení Sony po smíšených hodnoceních prvního dílu na tuto sérii zanevřelo, ale i samotné studio Bend již v roce 2021 potvrdilo, že se chystá pracovat na kompletně nové značce. Ta by si podle všeho měla z vývoje Days Gone vzít jenom to nejlepší. Základem prý mají být zkušenosti s vytvářením velkých otevřených světů.

Původní režisér, John Garvin, který stál právě za titulem Days Gone se však tohoto projektu už účastnit nebude. Pár let po vydání titulu se veřejně vyjadřoval, že za finanční neúspěch Days Gone jsou zodpovědní především “woke” recenzenti, kteří se před verdiktem ani neobtěžují hodnocené hry hrát. Posléze Bend Studio opustil a spojil se veterány ze studia Naughty Dog. Společně pak založili studio Liithos, které aktuálně pracuje na svém debutovém titulu Ashfall. Ten nese poněkud nešťastný název, jelikož v průběhu tohoto roku by má vycházet taktéž stejnojmenné RPG od čínského studia NetEase.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama