Muž stojící za úniky ze Starfieldu byl zatčen, důvod je překvapující
i Zdroj: Bethesda Softworks
Gaming Starfield Článek Muž stojící za úniky ze Starfieldu byl zatčen, důvod je překvapující

Muž stojící za úniky ze Starfieldu byl zatčen, důvod je překvapující

Jarmil Černý

Jarmil Černý

26. 8. 2023 11:30

Muž, který stojí za únikem záběrů z prvních zhruba 45 minut očekávaného RPG Starfield od společnosti Bethesda, byl zatčen. Důvodem však není zveřejnění těchto záběrů, nýbrž úplně jiná nelegální činnost související s očekávanou hrou.

Reklama

Starfield vyjde 6. září a řadí se mezi jednu z nejočekávanějších her roku, čímž se samozřejmě stává atraktivním cílem pro hackery a další záškodníky, jejichž posláním je zveřejnění záběrů či jiných informací o hře dříve, než samotný titul spatří světlo světa.

Vše, co víme o Starfield: datum vydání, co-op, čeština
i Zdroj: Bethesda Softworks

Vše, co víme o Starfield: datum vydání, co-op, čeština

Starfield je vesmírná odysea a zbrusu nový titul od dobře známého studia Bethesda, jehož nejznámějším dílem je RPG série The…

24. 8. 2023 16:00
2

Nejinak je tomu v případě Darrina Harrise, který na svém YouTube účtu zveřejnil mobilem zaznamenané záběry z prvních minut hraní nového titulu. Ačkoliv YouTube videa téměř okamžitě odstranil z důvodu porušení autorských práv, bylo už pozdě. Snímky či ústřižky z videa se začaly šířit internetem.

Todde, bez urážky, chlape, je to dobrá hra. Perfektní načasování, to opuštění země a tak, to je dobrá věc. Pěkně nabušený. Říkali, že hraju jako začátečník, protože nejsem expert na hry, jen jsem si něco zkoušel. Je to dobrá hra, to si nikdo nenechte ujít. Starfield jede.

Z videí bylo patrné, že muž stojící za úniky moc her ve svém životě neodehrál, protože se ve hře choval neomaleně a nechápal základní mechaniky. Za to se na něj okamžitě snesla kritika ze strany fanoušků hry. Dvacetidevítiletého Harrise nenapadlo nic lepšího, než natočit svůj obličej a na kritiku zareagovat prostřednictvím videa, které následně umístil na Tik Tok. V tom vysvětlil, že není expert na hry a pochválil Todda Howarda za dobře zpracovanou hru.

I tento nepromyšlený krok pravděpodobně pomohl policii tohoto darebáka dopadnout. Poprvé o jeho dopadení informoval server Kotaku. Obviněn však zprvu nebyl za zveřejnění záběrů z nevydané hry, nýbrž z trestného činu krádeže majetku v hodnotě 2 500 až 10 000 dolarů a zároveň z přestupku krádeže majetku v hodnotě 1 000 dolarů a méně. Dále také z přestupku za držení marihuany.

Od té doby se všechna videa z Harrisových sociálních sítí vypařily jako pára nad hrncem. Podle Kotaku měl Harris údajně prodávat několik kopií hry na japonské přeprodejní platformě Mercari a to včetně Constellation edice. Jak ke hrám zloduch přišel však zatím není jasné.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama