Noví fanoušci Fallout hrají špatné hry, poukazuje zahraniční novinář
i Zdroj: Bethesda Game Studios
Gaming Fallout 3 Článek Noví fanoušci Fallout hrají špatné hry, poukazuje zahraniční novinář

Noví fanoušci Fallout hrají špatné hry, poukazuje zahraniční novinář

Jarmil Černý

Jarmil Černý

22. 4. 2024 16:03 4

Novinář Scott Baird ze zahraničního serveru Dexerto.com se pozastavuje nad tím, ke kterým hrám se odebrali noví fanoušci po zhlédnutí stejnojmenného seriálu z produkce Amazon Prime.

Reklama

Nový seriál Fallout, který vyšel na streamovací platformě Amazon Prime, sklízí velký úspěch. Fanoušci dokonce hovoří o jednom z nejlepších seriálů na motivy hry. Seriálu se podařilo oslovit i mainstreamové diváky, což způsobilo velký nárůst v popularitě počítačových her ze série Fallout. Noví diváci, kteří se po zhlédnutí seriálu pustili do hraní her, ale podle novináře zahraničního serveru Dexerto hrají špatné hry.

KVÍZ: Jak dobře znáte herní sérii Fallout?
i Zdroj: Bethesda

KVÍZ: Jak dobře znáte herní sérii Fallout?

Seriálový Fallout z produkce Amazon Prime Video uhranul veřejnost i kritiky. Někteří jej dokonce považují za nejlepší…

16. 4. 2024 10:00

Fallout 4, který vyšel téměř před 10 lety, je v době psaní článku 12. nejhranější hrou na platformě Steam. Následuje online RPG Fallout 76 na 38. pozici. Další díly se mezi stovkou nejhranějších her nenachází a to je podle Scotta Bairda špatně, byť novinář uznává, že je to logické.

Fallout 4 podle něj není špatnou hrou, zhoršila však několik herních mechanik a příběhově se až příliš podobala svému předchůdci. Fallout 76 zase řadí do samostatné kategorie, vzhledem k tomu, že jde o onlinový zážitek. „Bohužel hra stále není ani zdaleka tak hluboká a poutavá jako její protějšky pro jednoho hráče,“ vysvětluje Baird.

Seriál Fallout sklízí úspěchy, mluví se o nejlepším herním seriálu
i Zdroj: Amazon Prime

Seriál Fallout sklízí úspěchy, mluví se o nejlepším herním seriálu

10. dubna dorazila na platformu Prime Video první řada herního seriálu Fallout. Zatím sbírá samou chválu a je označován za…

13. 4. 2024 07:00

Nejlepší díly série jsou podle něj Fallout 3 a New Vegas. Vyzdvihuje především příběh, systém dialogů a propracovanější vedlejší úkoly. Stěžejní je pro něj také možnost více ovlivnit charakter své postavy a přizpůsobování jednotlivých zbraní. Falloutu 4 sice přiznává lepší grafiku, atmosférou se svému ale předchůdci podle novináře nevyrovná. „Svět (ve Fallout 3 pozn. red.) je drsný, díky čemuž působí více jako post-apokalyptický, ve Fallout 4 naopak působí prostě jako videohra, vylepšením vizuální stránky se stál plastový,“ upřesňuje svoje myšlenky Baird.

Chválí také New Vegas i přes to, že šlo zpočátku o titul plný chyb. Podle něj se zde objevily ty nejlepší frakce a vývojáři odvedli skvělou práci, když donutili hráče procházet pozůstatky Las Vegas.

Závěrem vyzývá všechny hráče, aby si po odehrání Fallout 4 a 76 zahráli také starší díly a my můžeme jen a pouze souhlasit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama