"Když se o vás říká, že jste mrtvý tým, paradoxně hrajete o dost líp," tvrdí ropz
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek "Když se o vás říká, že jste mrtvý tým, paradoxně hrajete o dost líp," tvrdí ropz

"Když se o vás říká, že jste mrtvý tým, paradoxně hrajete o dost líp," tvrdí ropz

Michael Douša

Michael Douša

10. 11. 2023 21:15

Robin "ropz" Kool má na kontě už jeden Major titul, nyní v CS2 boří rekordy na všechny strany, a obecně si užívá slávy a úspěchu ve FaZe - poměrně po delší době. Je ale dost dobře možné, že se tenhle sen brzy rozplyne. Jak na to hledí?

Reklama

Ropz je poměrně viditelný jak na serveru, tak na sociálních sítích. Fanoušci ho s humorem označují za zaměstnance Valve, jelikož testuje CS2 velmi podrobně a zkoumá všechny jeho mouchy. V rozhovoru pro HLTV uvádí, že je s Valve ohledně jejich posledního titulu v čilém kontaktu.

“Určitě poslouchají moji zpětnou vazbu,” tvrdí ropz. “Na spoustu věcí mi odpovídají, že to, co jsem jim posílal, už opravili. Taky jsem od nich dostal i poměrně skromnou odpověď, že se na CS2 snaží, co jim síly stačí, a i když to teď není úplně perfektní, využívají maximum svého času. Občas ani oni nevědí, co je dobré a co špatné, ale čtou a koukají na všechnu možnou zpětnou vazbu, takže jako vývojáři můžou udělat to správné rozhodnutí,” věří estonská hvězda.

FaZe | Twistzz, rain; IEM Sydney. Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
FaZe | Twistzz, rain; IEM Sydney. Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group

V rozhovoru ale také došlo na spekulace ohledně přestupů. Traduje se, že Russel “Twistzz” Van Dulken by měl FaZe opustit a vrátit se do týmu, se kterým vyhrál svůj první Intel Grand Slam - Team Liquid. To by zanechalo FaZe docela ve štychu. Jak na to ale hledí mladý Estonec? “Nic není potvrzené, takže o tom nemůžu moc říct. Uvnitř týmu ale máme skvělou atmosféru a výsledky to potvrzují, všichni se cítíme fakt skvěle,” otevírá optimisticky ropz. 

CS Asia Championships - Play-off pavouk

“Už se ale i v minulosti stalo, že Vitality měnili sestavu a lidi o nich říkali, že jsou mrtvá sestava, ale paradoxně se to vyvine přesně naopak, začne se vám dařit. Jsem ale vážně šťastný, že v tuhle chvíli jsem v tomhle týmu. Vážně si spolu sedneme a máme skvělou chemii,” říká před semifinále CS Asia Championships. 

Tam jsou FaZe stále neporaženi, není ale jisté, jestli jim to vydrží. Zatím ale mohou zůstat optimističtí - hrají až v neděli, a to proti vítězi zápasu ENCE proti NIP. NIP už jednou v Bo1 porazili a ENCE hrají se záskokem, cesta do finále by pro FaZe tak měla být celkem hračka. Nebo se dočkáme zvratu?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama