Baldur's Gate 3 čeština ke stažení zdarma
i Zdroj: Larian Studios
Češtiny do her Baldur's Gate 3 Článek Baldur's Gate 3 čeština ke stažení zdarma

Baldur's Gate 3 čeština ke stažení zdarma

Jarmil Černý

Jarmil Černý

11. 8. 2023 19:08

Čeština pro veleúspěšné RPG Baldur's Gate 3 je již ve výrobě, na starost si ji vzali fanoušci. Překladatele však nečeká nic jednoduchého, Baldur's Gate 3 totiž obsahuje 16 758 stran textu, pokud byste použili formát papíru A5. „To je 13x trilogie pána prstenů,“ zmiňují autoři.

Reklama

Fanoušci okolo portálu Preklayher.eu se vydali na odvážnou misi, za cíl si stanovili vytvoření českých titulek a dialogů pro nové Baldur's Gate 3 od Larian Studios. V současnosti se v týmu překladatelů nachází 12 osob, do týmu se však hledají další posily. V době aktualizace tohoto článku, což je 16. dubna 2024 je dle oficiálních stránek překladatelů dokončeno zhruba 81% a otestováno 55% překladu fanouškovské češtiny. I přes oznámení ukončení provozu překladatelského portálu Prekladyher se tvůrci češtiny nechali slyšet, že češtinu do Baldur's Gate 3 plánují dokončit.

Hra se těší obrovskému úspěchu a její prodeje trhají jeden rekord za druhým, hráči dokonce hovoří o nejlepším RPG posledních let. Jednou z hlavních předností Baldur's Gate 3 je určitě dynamika příběhu. Ten má 17 tisíc možných konců, abyste mohli projít alespoň základní variace příběhu, museli byste ve hře strávit 3 600 hodin. Dle překladatelů jde o textově nejvíce obsáhlou hru, která kdy vůbec vyšla. Nyní má 222 690 řádků textu, což odpovídá zhruba 7 500 normostranám textu ve formátu A4. Je tak o tisíc normostran delší než Red Dead Redemption 2. Překladatelé to přirovnávají k třinácti trilogiím Pána prstenů či více jak čtyřnásobku kompletní série Harryho Pottera.

Čeština s pomocí AI ke stažení

Mnozí hráči už si zvykli na používání češtin přeložených skrze umělou inteligenci. Jejich výhodou je, že jsou většinou dostupné velmi brzy po vydání hry a byť se kvalitou nemohou rovnat ručně vytvořeným českým titulkám, spousta hráčů je využívá jako dočasné řešení. AI češtinu do Baldur's Gate 3 je možné stáhnout zdarma na webu NexusMods.com, kam ji přidal uživatel Rudolf247.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama