Square Enix bude od nynějška upřednostňovat kvalitu před kvantitou
i Zdroj: Square Enix
Gaming Článek Square Enix bude od nynějška upřednostňovat kvalitu před kvantitou

Square Enix bude od nynějška upřednostňovat kvalitu před kvantitou

Václav Brixí

Václav Brixí

14. 5. 2024 10:30

Square Enix zveřejnil nový plán na následující tři roky. Soustředit se bude na vydávání menšího počtu her na více platformách. Slibují si od toho vyšší kvalitu i prodeje.

Reklama

Vydavatelská a vývojářská společnost Square Enix právě zveřejnila zprávu k výsledkům uběhlého fiskálního období, které končilo v březnu letošního roku. Jednou z informací, které je možné z dokumentu vyčíst, je nadcházející strategie pro vydávání prvotřídních titulů společnosti. To zahrnuje mimo jiné značky jako Final Fantasy, Dragon Quest či Kingdom Hearts. Cílem tříletého plánu, jehož konec je stanoven na březen 2027, je omezit počet vyvíjených titulů a soustředit se na kvalitní rozšiřování zaběhlých značek. Údajně by tento střednědobý plán měl nastartovat dlouhodobou strategii společnosti.

Square Enix chce navíc opustit formát exkluzivních titulů a plně se věnovat multiplatformnímu vydávání nových her. Pravděpodobně nás tedy po nedávné sérii remaků nečeká žádné další Final Fantasy výhradně pro konzoli PlayStation. Vedení společnosti si od tohoto přístupu slibuje nárůst hráčské základny, zvýšení povědomí o značce a logicky i následných prodejů. Ačkoliv nebylo nic explicitně řečeno, můžeme se domnívat, že se Square Enix uchýlí rovněž k vydání některých starších exkluzivních titulů pro jiné platformy. Zmiňována v tomto kontextu byla i plánovaná nová konzole od společnosti Nintendo.

Nintendo odhalí nástupce Switche. Má to ale háček
i Zdroj: Nintendo

Nintendo odhalí nástupce Switche. Má to ale háček

Další konzoli od Nintenda a červnový Direct oznámil ředitel japonské společnosti Šuntaro Furukawa. Jenže nástupce Nintenda…

8. 5. 2024 15:20

Změna strategie se samozřejmě neobešla bez vedlejších škod. Square Enix sice neodhalil konkrétní detaily, ale uvedl, že byl nucen zrušit několik rozpracovaných projektů. Důvodem k tomuto rozhodnutí pravděpodobně byla i snaha společnosti o reorganizaci interního vývoje, která má za cíl více využít vlastní schopnosti namísto outsourcingu třetím stranám. Zrušené projekty byly údajně až příliš vázané na jednu platformu a vyvíjené převážně zdroji třetích stran.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama