"Asi si musím počkat na hráčskou pauzu," říká s1mple o návratu
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek "Asi si musím počkat na hráčskou pauzu," říká s1mple o návratu

"Asi si musím počkat na hráčskou pauzu," říká s1mple o návratu

Michael Douša

Michael Douša

30. 4. 2024 20:10

Oleksandr "s1mple" Kostyljev byl dlouhou dobu považován za nejlepšího hráče, který kdy k Counter-Striku přišel. Po přechodu na CS2 ovšem z profi scény zmizel. Dočkáme se ale jeho návratu?

Reklama

S1mple se v mezičase rozhodně nenudil. Rozhodl se vytvořit si nový projekt, vlastní Counter-Strikovou akademii, kde zkombinuje přednatočená videa, do nichž obsáhne své vědomosti, spolu s individuálním koučingem. Viděli jsme ho jen jednou na serveru, a to když zaskočil za Falcons na BLASTu. „Byl jsem nervózní, protože to byl můj první oficiální zápas od října,” podělil se o pocity v rozhovoru pro HLTV. „Ale měli jsme jen čtyři dny přípravy a trochu jsme po*rali výběr mapy,” přiznává.

S1mple byl ale také velkým kritikem CS2 v porovnání s CS:GO. Jak na hru hledí teď? „Je to lepší! Hlavně když opravili skákání. Je to jako když vyšlo CS:GO v roce 2012, bude to akorát lepší a lepší, a pak už budeme na úrovni stabilní hry jako CS:GO,“ ponechává si ukrajinský střelec svůj optimismus.

Jak to ale bude s jeho návratem na scénu, to zůstává ve hvězdách. „Jak říká B1ad3, je to tajemství. Nikdo neví. Všechno je v detailech, všechno záleží na výsledcích. Teď když NAVI vyhráli Major, některé plány se změnily. Všechno teď záleží na tom, kdo je ochoten zaplatit poplatek za odkup, všechno záleží na tom, čeho budou ostatní schopní, a asi si musím prostě počkat na hráčskou pauzu,“ říká někdejší sniper NAVI. 

s1mple - PGL Major Stockholm
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
s1mple - PGL Major Stockholm

„Dřív bývaly změny v sestavách hned po Majoru, ale teď mám pocit, že funguje prostě sezóna, a musíte si počkat na její konec,“ tvrdí. Údajně prý dostal již několik nabídek, ale žádná z nich ho neoslovila. „Některé týmy prostě nejsou tak dobré, abych pravdu řekl. Některé týmy zase nemají dost peněz,“ poodkrývá pozadí jeho hledání nového angažmá. Kdy se však dočkáme s1mpla opět na serveru, to zůstává - jak sám říká - tajemstvím.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama