Virtus.pro v play-off? Ne tak docela, Falcons byli lepší!
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Virtus.pro v play-off? Ne tak docela, Falcons byli lepší!

Virtus.pro v play-off? Ne tak docela, Falcons byli lepší!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

17. 5. 2024 21:01

Po dlouhém a vydatném souboji mezi saúdskými Falcons a ruskými Virtus.pro odešli s postupem do play-off Falcons. Utkání ale nebylo tak jasné, jak by někteří mohli čekat.

Reklama

Falcons i Virtus.pro si prošli změnami v posledních několika měsících. Falcons na podzim, po změně majitele, nejdříve vyměnili všechny hráče s cílem sehnat si tým plný hvězd, který bude vozit spoustu trofejí. 

Tak se nestalo a nastaly změny další. Mezi ostatní se přidal Peter “dupreeh” Rasmussen, pětinásobný vítěz Majoru. Od poloviny února do poloviny března byl součástí Falcons dokonce Oleksandr “s1mple” Kostyliev. To bylo poprvé a na dohlednou budoucnost i naposledy, co byl s1mple letos vidět na jakémkoliv eventu.

Virtus.pro si před měsícem ke své sestavě připsali bývalého hráče za NaVi a později Cloud9, Denis “electroNic” Shapirov. S Virtus.pro se mu ale zatím nic vyhrát nepodařilo a tento zápas ho k tomu nepřiblížil.

Utkání začalo na Vertigu, které si zvolili Falcons a v první polovině na něm také řádně dominovali. Virtus.pro se dostali k pouhým dvěma bodům. Druhá půlka byla přesně naopak, dominovali Virtus.pro. Bohužel pro ruské mužstvo se Falcons ke 13 podařilo dostat dříve, než jim.

Mirage byl o mnoho rychlejší. Ze začátku sice vyrovnaný boj, v druhé části si ale Falcons neukořistili ani jeden bod a Virtus.pro tak získali krásnou šestikolovou výherní sérii.

Rozhodujícím byl Ancient, na kterém oba týmy mají velmi podobné statistiky, což bylo minimálně na počátku poznat. Body se přelévaly z jedné strany na druhou a nikdo nevěděl, jak to dopadne. Rozhodlo se až v posledních pár kolech, kdy si otěže znovu převzali Falcons.

Nejlepším hráčem byl Pavle “Maden” Bošković s 48 zabitími a poškozením 82,5 bodů za kolo.

Pro Falcons tato výhra znamená další postup na BetBoom Dacha Belgrade 2024. Jejich dalším utkáním jsou Spirit v sobotu ve 14:00. Ukáží Spirit znovu svou dominanci nad dalším týmem, nebo Falcons prolomí jejich výherní sérii?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama