MATYS má hvězdného kolegu, je jím bývalý kapitán Astralis
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek MATYS má hvězdného kolegu, je jím bývalý kapitán Astralis

MATYS má hvězdného kolegu, je jím bývalý kapitán Astralis

Michael Douša

Michael Douša

14. 5. 2024 21:40

Fnatic konečně začínají vypadat jako opravdu bojeschopná jednotka. Organizace, která proslula se svým švédským jádrem v počátcích CS:GO, zatím se svou sázkou na mezinárodní sestavu neuspěla. Svítá se na lepší zítřky?

Reklama

Krátká odpověď zní, že jednoznačně ANO. Když fnatic oznámili příchod Matúše “MATYS” Šimka do sestavy, slovenští i čeští fanoušci přáli týmu jen to nejlepší, to se ale zatím nepovedlo ukázat. Na EPL po první vítězné vlaštovce dostali nepříjemné políčky v podobě tří po sobě jdoucích proher, a s nimi i eliminaci na předposledním místě. 

Moc se jim nedařilo ani na druholigové scéně - nekvalifikovali se na Esports World Cup, ani na BetBoom Dacha v Bělehradě. S Benjaminem “blameF” Bremerem by to ovšem mohla být jiná podívaná. 

BlameF se poprvé ukáže v barvách fnatic už v pátek na CCT Global Finals 2024, kde nastoupí místo německého devatenáctiletého střelce Cana “kyuubii” Aliho, který v černo-oranžové neoslnil. BlameF zato schytává od analytiků chválu ze všech stran. Ačkoliv se jako kapitán v Astralis neosvědčil, sám si to uvědomuje - při odchodu na lavičku dánského týmu vyslovil přání, že ať už se octne kdekoliv, nechtěl by být opět v roli in-game leadera.

Matys | Twitter, @teamsampi
i Zdroj: Twitter, @teamsampi
Matys | Twitter, @teamsampi

To by se mu pod vedením Alexandra “bodyy” Pianara mělo povést. Navíc se opět setká s Jamiem “keita” Hallem, svým někdejším koučem z dob Complexity, kdy spolu vyhráli i jednu BLAST trofej. 

Dočkáme se opět blameF jako lurkera, nebo ho uvidíme v pozici aktivního střelce, který střílí hlavy na všechny strany, jak se mu dařilo v nedávné době? Ať už to bude jakkoliv, máme se nač těšit. A fnatic zjevně také.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama